BRYNE.NO
Se alt som skjer på Bryne »
Til Jærnåttå

Bondens marked

Bondens marked

Bondens marked har vært en del av Jærdagen de siste par årene og vi gleder oss til igjen få besøk av lokale produsnter av mat og godt håndverk.

Bondens marked stiller strenge krav til matprodusentene. Råvarene skal være lokale og sporbare, foredlingen skal ha et håndverksmessig og småskala preg, og matprodusenten skal selv stå for salget. Disse kravene stiller vi for at du skal få en unik vare hvor opprinnelse, kvalitet og smak står i sentrum.

Kjøttet kommer fra egne dyr eller dyr i lokalmiljøet, bærene er høstet selv og brødene bakt i egen ovn. Fordi det er produsenten selv som står for salget, får du få den informasjon du ønsker om produktet.

Fremmer en bærekraftig matproduksjon
Bondens marked har som mål at maten skal være så kortreist som mulig og ser på økologisk landbruk som en viktig lærings- og utprøvingsarena for mer bærekraftige produksjonsmetoder. Bondens marked tar avstand fra bruk av dagens genmodifiserte organismer (GMO) i både mat og fôr.

Ved å gjøre lokal mat tilgjengelig i markedet øker også forbrukernes mulighet til å skaffe seg kunnskap om selve matproduksjonen. På Bondens marked vil vi legge stor vekt på åpenhet og sporbarhet. Du har rett til å få svar på hvor og hvordan din mat er produsert.

Eies av produsentene
I Norge er matmarkedet dominert av få og mektige aktører. Bondens marked er en uavhengig salgskanal og et lavterskeltilbud til lokalmat-produsenter. I tillegg fungerer markedet som viktig utstillingsvindu og døråpner for lokalmat inn i dagligvarekjeder og reiseliv.

Les også

Få det brukt! Bruktmarked

Få det brukt! Bruktmarked

Bruktmarked søndag på torget

Les mer
Røde kors bamsesjukehus

Røde kors bamsesjukehus

Lørdag og søndag ved M44 / Mølla

Les mer